maandag 28 september 2009

Innovatief project op Wehkamp.nl

Bezoekers van Wehkamp.nl kunnen tegenwoordig samen winkelen in een "social shopping omgeving". Dit is een dienst die wordt aangeboden via Windows Live Messenger. Deze social shopping omgeving, Joint Product Experience (JPE) maakt het mogelijk om samen met een vriend of vriendin online te shoppen. Dit kon al primitief via Live Messenger, als twee contactpersonen links naar elkaar doorsturen en daarbij vroegen om elkaars mening. Nu is door gebruikt te maken van JPE de interactie verhoogd. Je kunt nu echt samen kan kijken naar producten.

Met deze interactieve toepassing kunnen de bezoekers samen reviews bekijken, op een product inzoomen, elkaars scherm overnemen, notities plaatsen en Chatten via Windows Live Messenger.

Wehkamp is niet de eerste die gebruikt maakt van deze nieuwe manier van adverteren via Windows Live Messenger, Nike is ze al voorgegaan. De Joint Product Experience van Nike heeft de vorm van een animatie waarin de Nike Air Max van alle kanten bekeken kan worden, bestuurd door een van de twee gesprekspartners. De ander ziet direct wat er verandert zodat ze in dit geval samen de schoenen kunnen beoordelen.

Is deze manier van adverteren geschikt en rendabel en is het eigenlijk wel iets nieuws?
Top of Flop?


JPX Wehkamp EN from Chatventure on Vimeo.

Geen opmerkingen: