dinsdag 23 september 2008

Nieuwsuur van NOVA + NOS

NOVA en NOS Nieuws willen samen een zogenaamd nieuwsuur beginnen op Nederland 2. Zo'n nieuwsuur willen ze vanaf januari gezamenlijk van tien tot elf uur 's avonds brengen. Met alle betrokkenen is daarvoor een akkoord bereikt. Na de opening van het uur volgt het nieuws en dat gaat vervolgens naadloos over in de achtergronden. Carel Kuyl van NOVA hierover: "Ik vind dat nieuws en achtergronden bij elkaar horen. De krant doet dat al tweehonderd jaar. Op televisie komen we er nu achter."

Nieuw magazine: Sonja

Naast Hemel en HOI verschijnt er nog een nieuw magazine. Na onder andere Linda, Youp, Catherine, is het nu tijd voor ... Sonja. Logisch. Sonja Bakker heeft dinsdag in het AZ-stadion in Alkmaar haar eigen tijdschrift gepresenteerd. De eerste editie van Sonja verschijnt in een oplage van tweehonderdduizend exemplaren. De onderwerpen in het tijdschrift staan in het teken van gezond leven en lekker eten. Er staat informatie in over afvallen en er worden deskundige adviezen gegeven door artsen of psychologen.

Hemel ... hoe overleef ik?

Er zijn weer twee nieuwe bladen op de markt die ons de weg kunnen wijzen.

De Nederlandse Bijbelgenootschap (NBG) lanceert morgen het glossy magazine Hemel. Het magazine is gericht op de 'zoekenden' om in aanraking te brengen met de bijbel. Maar dan in een glamourjasje.

Jonge (9-14 jaar) zoekende meisjes kunnen hun puberteit doorkomen met het HOI magazine, oftewel Hoe Overleef Ik...?, bekend van de gelijknamige boeken-reeks en film van Francine Oomen. Met boeiende onderwerpen als echte liefde, survivaltips voor school, eerste vriendje en tips om jezelf te overleven kunnen de jongedames zich goed inlezen.