dinsdag 15 juli 2008

Te laat door msn

In de maand juni heeft MeMo² een onderzoek uitgevoerd onder 800 Nederlandse pubers en jonge volwassenen. Hieruit blijkt dat internet een dagelijkse levensbehoefte van de gemiddelde tiener geworden is. Bijna de helft van de jongeren voelt zich onrustig als zij hun mail nog niet hebben gecheckt en een derde komt wel eens te laat of slaapt wel eens te kort doordat zij aan het msn’en waren.

Bijna de helft van de jongeren geeft aan “liever een dag niet te eten, dan een maand geen internet te mogen gebruiken”. En als men mocht kiezen dan is internet het meest misbaar (51%), gevolgd door mobiele telefoon (31%) en televisie (14%).

Voor tieners is het belangrijk om ‘connected’ te zijn. Dit blijkt ook uit het feit dat 86% zijn mobiele telefoon altijd binnen handbereik heeft en dat de mobiel bij twee derde van de jongeren alleen uit staat als de batterij leeg is.

Stichting Copyright & Nieuwe Media

De voortschrijdende technologie biedt nieuwe publicatiemogelijkheden, niet alleen voor professionals maar ook voor amateurs. Web 2.0 toepassingen zoals Hyves, weblogs, wiki’s en YouTube faciliteren de uitwisseling van kennis en ervaringen, waarbij de informatie vrij toegankelijk is voor iedereen. Om deze free flow van informatie op internet te beschermen en stimuleren, hebben een aantal ondernemers en andere belanghebbenden de Stichting Copyright & Nieuwe Media gelanceerd.

De stichting wil onder meer toe naar een gepaste wetgeving die vrije meningsuiting en free flow of information op het web stimuleert en ze wil een platform bieden voor discussie tussen de gevestigde en nieuwe orde.