vrijdag 9 januari 2009

Zenders in de rij voor plaatsje bij Publieke Omroep

Deze week werd al bekend dat het storm loopt voor aanmeldingen bij PowNed, de publieke omroepvereniging van GeenStijl. Naast PowNed staan er nog acht zenders te springen om op de buis te komen. Ondermeer dierenomroep Piep!, cultuurzender Omroep C en homo-omroep Oz-tv van voormalig krullenbol Gordon pogen voor 1 april 50.000 leden te werven, de voorwaarde waaraan toetreders moeten voldoen.

Henk Hagoort, voorzitter van de Raad van Bestuur Publieke Omroep, waarschuwt dat het niet mogelijk is om omroepen toe te laten zonder dat er een aantal verdwijnen. Hij vergelijkt het indelen van de omroepen als het opstellen van een voetbalelftal. "Het is voor de coach al moeilijk genoeg om per wedstrijd elf spelers op te stellen, de rest zit op de bank. Zo is het ook met de publieke omroepen." Nu maar afwachten welke spelers worden opgesteld.

Ishta weg bij VROM

Na Kay van de Linde is nu ook 'collega-spindoctor' Dig Ishta uit de politiek verdwenen. Sinds mei vorig jaar was Ishta in dienst bij het ministerie van VROM om de ministers Vogelaar en Cramer te ondersteunen op het gebied van communicatie. Zijn vertrek stond overigens al wel gepland; hij was ingehuurd tot 1 januari 2009.

Ishta verruilt het ministerie van VROM voor energiebedrijf RWE, waar hij gaat werken als 'director corporate affairs'. Dit betekent ook dat Ishta zich terugtrekt uit het communicatiebedrijf dat hij samen met compagnon Charles Huijskens runde.