woensdag 11 februari 2009

Ook NNP wil uitbreiding commissie Brinkman

Eerder sprak de vereniging van communicatieadviesbureaus al zijn teleurstelling uit over de samenstelling van de Tijdelijke Commissie Innovatie en Toekomst Pers, die advies gaat uitbrengen over innovatiemogelijkheden binnen de (dagblad)pers.

Nu is het de Nederlandse Nieuwsblad Pers (NNP) die moeite heeft met de samenstelling van de commissie Brinkman, omdat lokale media hierin niet expliciet vertegenwoordigd zijn. Er is bij minister Plasterk gepleit voor het uitbreiden van de commissie Brinkman met een deskundige vertegenwoordiger uit de nieuwsbladbranche.

TMG verkoopt Elegance, Residence en CosmoGirl

De Telegraaf Media Groep heeft bevestigd dat het Elegance, Residence, CosmoGirl en Hitkrant aan Pelican Magazines Hearst verkoopt. De titels Elegance en Residence worden geïntegreerd in het bestaande portfolio van Pelican Magazines Hearst, dat reeds de tijdschriften Carros, Nautique, En France, The Big Black Book, Golf Estate en Tableau uitgeeft.

De onderhandelingen met andere geïnteresseerde partijen over de TMG-titels Jan, FHM en Motoplus bevinden zich in het eindstadium. De titels Privé, Vrouw en Autovisie blijven onderdeel van TMG.