donderdag 18 juni 2009

Radiobitches Oeuvre Award voor Meta de Vries

Als kroon op haar jarenlange werk bij de radio heeft Meta de Vries de Radiobitches Oeuvre Award 2009 gewonnen: de prijs voor de beste vrouwelijke radiomaker van Nederland.

De Vries begon in 1964 haar carriere als omroepster bij de AVRO waar zij maar liefst 26 jaar radio zou blijven maken. Vervolgens maakte ze een switch naar zenders als Jazzradio en regionale omroepen als RTV West en RTV Utrecht. Sinds 2005 is zij terug op de landelijke radio met programma's als Easy Listening op Radio 2 en het jazzprogramma Meta op Zondag op Radio 6.

Als reactie op de Oeuvre Award zei De Vries: "Het werd een keer tijd eigenlijk! Zoveel mannen die minder lang bezig zijn met radio maken hebben al prijzen gewonnen, maar ik nog nooit."

Kamerlid is tegen spillebenen in glossy's

CDA-kamerlid Mirjam Sterk is van mening dat graatmagere modellen niet meer in glossy magazines te zien zouden moeten zijn. Volgens haar beschouwen veel beinvloedbare meisjes de foto's als voorbeeld en zou dit in sommige gevallen aanzetten tot anorexia.

In een Tweede Kamerdebat heeft Sterk gistermiddag voorgesteld dat tijdschriften hiervoor een gedragscode moeten gaan opstellen. "Er moet voorkomen worden dat meisjes de strijd aangaan om zo weinig mogelijk te wegen", aldus het CDA-kamerlid.