woensdag 21 oktober 2009

Actualiteitenrubrieken ter discussie

De toekomst van de actualiteitenrubrieken Netwerk, NOVA en EenVandaag staat ter discussie. De komende maanden wordt binnen de publieke omroep gekeken of ‘de functie van de rubrieken voldoende aansluit bij hetgeen bereikt wil worden’.

Er zijn twee aanleidingen:
- De nieuwe publieke omroepen PowNed en Wakker Nederland komen er waarschijnlijk bij en die willen vast ‘iets’ met actualiteiten.
- En omroepvoorzitter Henk Hagoort begon een jaar geleden de discussie dat de rubrieken Nova, Netwerk en EenVandaag te eenvormig zijn.

Er zijn hardnekkige geruchten dat NOVA en Netwerk zouden verdwijnen en plaats zouden maken voor een nieuwsuur. Volgens Timmer is dat onzin en zijn de gesprekken nog lang niet zover dat er over concrete veranderingen wordt gesproken.

Man Bijt Hond glossy

Man Bijt Hond komt volgende week met een glossy magazine over gewone mensen met hun eigen bijzondere verhaal. Het voorlopig eenmalige magazine gaat volgens de NCRV "door waar het NCRV-programma ophoudt", hoewel rubrieken als de Babbelbox en Hond aan tafel niet ontbreken. "Als het een succes wordt, blijft het zeker niet bij deze ene uitgave", zegt hoofdredacteur Ans Jepkes van Man bijt hond tegen het ANP.