donderdag 19 maart 2009

Nu.nl jetzt auch in Deutschland

Per vandaag is Nu.nl de grens overgegaan. De grootste Nederlandse nieuwssite van Ilse Media heeft de naam Dnews.de gekregen. Het is voorlopig de eerste editie van de website in het buitenland, maar het zal waarschijnlijk niet de laatste zijn. Als het concept bij onze oosterburen aanslaat wil Joris van Lierop, uitgever van de nieuwssite, kijken naar uitbreiding in Belgiƫ en Oost Europa.

De nieuwe website wordt vanuit het kantoor van Isle Media in Amsterdam voorzien van inhoud door 4 Duitse redacteuren. De Nederlandse versie heeft bijna 5 miljoen bezoekers per maand en bereikt 30% van de intenetters in Nederland.

Ilse Media lanceert deze maand nog twee nieuwe sites: Hier.nl en Goeievraag.nl.
Hier.nl is een locatiegebaseerde dienst die diverse sites van Sanoma combineert op de mobiele telefoon, afhankelijk van de plek waar de gebruiker zich bevindt. De site toont binnenkort bijvoorbeeld welke klasgenoten van Schoolbank.nl zich in de directe omgeving van de gebruiker bevinden.

Goeievraag.nl biedt gebruikers die expert zijn op een bepaald gebied de mogelijkheid daarover vragen te beantwoorden van medegebruikers.