woensdag 17 september 2008

Guerilla-oorlog tussen advocatenkantoren

Een mooie guerilla-campagne in Amsterdam. Op deze mediaweblog praten we normaliter over de media en ontwikkelingen op dat gebied, maar deze guerilla-oorlog tussen twee advocatenkantoren wilde ik de lezers niet onthouden. Het draait allemaal om ene Chiraz Muradin, een 23-jarige Amstelvener die cum laude afstudeerde aan de VU. Zowel Houthoff Buruma als Abeln Advocaten wilden deze high potential Chiraz graag een baan aanbieden en daar draaide deze guerilla-campagne nu juist om.

Houthoff Buruma liet het afgelopen weekeinde een groot reclamebord boven discotheek Cooldown hangen met daarop de tekst: “Chiraz Muradin graag Hester Swane bellen.” (Hester Swane is de headhunter van Houthoff Buruma).

Maar Chiraz had al getekend bij Abeln Advocaten en dat kantoor kon zich vervolgens niet onbetuigd laten. Abeln huurde het grootste LED-bord van Europa boven discotheek Escape en liet hierop de volgende tekst zien: “Sorry Hester, Chiraz werkt al bij ons.”

Overigens hangen de borden van Houthoff Buruma op verschillende plekken in het land. Voor Houthoff Buruma is het te hopen dat de andere kandidaten wel bij hun gaan tekenen.

NRC.nl nu ook in het Engels

NRC Handelsblad is per 16 september begonnen met een Engelstalige versie van de website nrc.nl/international. De site is gericht op buitenlanders die geen Nederlands kunnen lezen en wel geïntereseerd zijn in Nederlands nieuws. Op de site staat dagelijk nieuws over Nederlandse onderwerpen met een grensoverschrijdend belang. De site wordt gelanceerd in samenwerking met Spiegel Online, het online Duitse tijdschrift Der Spiegel. Nrc.nl/international is overigens de tweede online krant dat Nederlands nieuws in het Engels publiceert. Dutchnews.nl publiceert ook dagelijks korte Nederlandse nieuwsberichten in het Engels.