dinsdag 28 april 2009

PCM eigenaar AD Nieuwsmedia

PCM koopt het aandeel van 37% in AD Nieuwsmedia van Wegener, waardoor het de volledige eigenaar wordt van de uitgeverij. De overname hing al sinds augustus vorig jaar in de lucht. De onderhandelingn kwamen in een stroomversnelling nadat de Vlaamse Persgroep PCM heeft overgenomen.

Er zal met speciale projectgroepen worden gekeken hoe het AD kan worden verbeterd. Het is nog niet duidelijk of er banen zullen verdwijnen. De transactie zal zich voor de zomer voltrekken mits goedkeuring van o.a. de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) zal worden gegeven.

RadioLab op Radio 1 start met Twitter Radio

Aanstaande zaterdag, 2 mei 2009, start de eerste uitzending van RadioLab op Radio 1. De programmamakers krijgen de hele zomer de tijd om verassende radio te maken. In de eerste aflevering zal het 'microbloggen' centraal staan in 'Twitter Radio'.

Tijdens het programma wordt de input van Twitteraars gebruikt als bron van mooie verhalen en hebben Twitteraars de mogelijkheid om, via een uitnodiging, live mee te Twitteren.

Eerder dit jaar konden programmamakers ideeen aandragen voor het RadioLab. Uit vijftig ideeen werd een selectie gemaakt van originele en haalbare ideeen. Zo komen er uitzendingen van: De inrichting van een fictief land Eenenalland (BNN), Pappa Holland Radio (VPRO), een kook-/eetprogramma Mangiare (NPS) en twee maal een kwartier Jeugdjournaal op Radio 1 (NOS).

Twitter Radio is zaterdag 2 mei van 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren op Radio 1. De RadioLab-serie zal uit 11 afleveringen bestaan en duurt tot en met zaterdag 18 juli 2009.