woensdag 4 november 2009

Llink in omroepbestel vervangen door PowNed en WNL

Llink verdwijnt uit het publieke omroepbestel, terwijl de omroepen PowNed en WNL (Wakker Nederland) juist tot het omroepbestel worden toegelaten. De omroepen kunnen vanaf september 2010 gaan uitzenden.

PowNed en WNL krijgen vijf jaar de tijd om te bewijzen dat ze als aspirant-omroepen toegevoegde waarde leveren aan het publieke omroepbestel.

Voor omroep Llink valt het doek. Plasterk is van mening dat de jonge idealistische omroep zijn eigen ambities niet heeft waargemaakt, onder meer op het gebied van internet en interactie met de doelgroep.

De huidige aspirant-omroep Max wordt in september 2010 definitief toegelaten als volwaardige publieke omroep. Max heeft in de ogen van Plasterk zijn toegevoegde waarde aan het bestel bewezen.

Joop.nl als antwoord op GeenStijl

Gisteren heeft de VARA de nieuwe opinie- en debatsite Joop.nl gelanceerd. Initiatiefnemer Francisco van Jole vond de tijd rijp voor een forum op internet waar scherp debat ontstaat zonder dat er mensen verketterd worden. Een plek waar ruimte is voor debat dat niet door rechtse krachten wordt gedomineerd.

De bloggers van Jouw Online Opiniepagina bestaan onder andere uit bioloog Frans de Waal, caberatier Dolf Janssen, tv-presentator Hanneke Groenteman en Mei Li Vos (Pvda).

GeenStijl heeft inmiddels op gebruikelijke wijze gereageerd op de komst van Joop.nl.