donderdag 2 juli 2009

Hoe benader je tieners?

Een interessant onderzoek van Fuse Marketing en de Universiteit van Massachusetts. Het onderzoek gaat over het benaderen van tieners, die weliswaar online aanwezig zijn, maar niet op advertenties klikken. Het onderzoek toont aan dat tieners advertenties op TV, radio en in print voor 80% acceptabel zijn. Online advertenties worden door een kleine 70% gewaardeerd en de aanwezigheid van adverteerders op sociale netwerken door 60%. Games en sms kunnen adverteerders beter links laten liggen als zij tieners willen bereiken; deze zijn voor slechts 56% resp. 48% acceptabel.

Mediaprogramma bij MAX?

Omroep MAX heeft plannen om een mediaprogramma te beginnen. “Bij de publieke omroepen hebben we alleen De Leugen Regeert, waarin journalisten van alles over elkaar mogen roepen. In Ongezouten - dit is nog een werktitel - mag van Omroep MAX iedereen zijn zegje doen op het gebied van televisie,” aldus oprichter Jan Slagter. Omroep Max krijgt vanaf september 2010 meer zendtijd en ziet het budget stijgen van 8 naar 24 miljoen.

Magazines voor wijn- en hondenliefhebbers

Drie nieuwe magazines, een voor hondenliefhebbers, een voor wijnliefhebbers en een voor 'de vrouw van nu'.

Sinds vorige week ligt de eerste editie in de schappen van het nieuwe honden-lifestylemagazine DOGStoday. Volgens de uitgever is het tijdschrift met een oplage van 85.000 stuks het grootste magazine over hondenlifestyle in Nederland. DOGStoday verschijnt zes keer per jaar en richt zich op hondenliefhebbers die in grootstedelijke gebieden wonen.

In september komt er een Nederlandstalige wijnglossy op de markt: Grape. Grape richt zich op hoogopgeleide, ondernemende mannen en vrouwen die genieten van kwaliteit, ‘misschien zelfs wel meer dan voorheen’. De titel verschijnt op 24 september, uitgever is Dutch Media. Grape verschijnt 6 keer per jaar in een oplage van 40.000 exemplaren.

Vanaf aanstaande vrijdag ligt Drift Magazine voor het eerst in de Nederlandse tijdschriftschappen. Het is een nieuw blad voor ‘de vrouw van nu’. Het is een magazine gericht op vrouwen die zich willen ontwikkelen. Noraly King is de hoofdredactrice van Drift.