donderdag 20 november 2008

Staking dreigt bij Telegraaf

De krantenredacties van de Telegraaf Media Groep zijn van plan 'harde acties' te gaan uitvoeren indien de Raad van Bestuur de bezuinigingsplannen doorzet.

Onderdeel van het plan om kosten te besparen is om 150 banen te schrappen op de redacties van Telegraaf, Spits en de vijf regionale dagbladen van HDC Media.

De redacties verwijten de TMG-directie dat ze voor kostenreducties op de korte termijn gaat. Dit komt de 'core-business' van TMG niet ten goede. Verder zouden de journalisten de dupe worden van slechte investeringen in bijvoorbeeld het Duitse televisiebedrijf ProSieben.

In Rotterdam wordt wachten op de metro een pretje

City Media Rotterdam verzorgt sinds een week de videocasting op metrostation Beurs. Op grote schermen zijn nieuwsberichten, korte filmpjes en docu's te zien over Rotterdam.

De Gemeente Rotterdam steekt 3,5 miljoen euro in het multimediale videoproject. Het doel van het nieuwe stadsmedium is om Rotterdammers een Rotterdam gevoel te geven. Reizigers kunnen zien wat er in de stad gebeurt of op het punt staat te gebeuren.

Na metroknooppunt Beurs krijgen het komend jaar nog vijf metrostations videoschermen met de doorlopende uitzendingen van City Media. Binnenkort krijgen Rotterdammers de kans om film- en beeldmateriaal aan te leveren via de website zodat die ook kunnen worden opgenomen in de uitzendingen.

Vandaag & Morgen is van gisteren

Vandaag & Morgen, het Rotterdamse weekblad, verschijnt voorlopig tot aan de kerst niet meer.
De krant kwam in een ongelukkige periode, van financiƫle crisis op de markt. Daardoor bleven de advertentie-inkomsten uit. Waardoor de krant niet meer verder kon, aldus hoofdredacteur en mede-eigenaar Geert Jan Laan.

Niet alleen in Rotterdam lijden regiokranten een noodlijndend bestaan. Ook het haagse weekblad Den Haag Centraal, ziet zijn advertentie-inkomsten slinken.

Vandaag & Morgen, de gratis krant kwam in totaal 7 keer uit.