woensdag 16 juli 2008

Radiohead voorloper

Jarenlang wist de muziekindustrie niet goed wat het met internet moest. Het werd vooral gezien als een bedreiging en slechts weinigen zagen het web als een kans. In dit nieuwe tijdperk wordt er wel gevraagd om een nieuwe manier van omgaan met je fans en naar mijn mening weten de bands R.E.M. en Radiohead hoe internet op een goede manier ingezet kan worden.

Radiohead bood hun laatste album "In Rainbows" online aan (voor een prijs naar keuze). Ook R.E.M. stimuleerde juist het downloaden van de muziek, door als een voorproefje op het nieuwe album ‘Accelerate’’, de single ’Supernatural Serious‘ al online uit te brengen. Radiohead bood de fans de mogelijkheid om de single “Nude” online te remixen. Voor meer voorbeelden, kijk maar eens op de websites van Radiohead en R.E.M..

Nu biedt Radiohead zijn nieuwste muziekclip "House of Cards" aan via verschillende kanalen van de zoekmachine Google. Hierbij maakt het de data van de single vrij, waardoor liefhebbers de clip kunnen remixen. Weer een interessante actie van een interessante band.

Leers voorzitter NPS

CDA’er Gerd Leers, burgemeester van Maastricht, wordt per 1 augustus de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Programma Stichting (NPS). Op voordracht van het NPS-bestuur heeft minister Plasterk (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) Leers benoemd. Gerd Leers volgt Roger van Boxtel op, die na 4 jaar de voorzittershamer neerlegt. Sowieso gelden alle benoemingen gelden voor een periode van 4 jaar.