vrijdag 11 juli 2008

Goed nieuws

Vanmorgen meldt de Sp!ts dat het persbureau Novum voornemens is om een speciale redactie in te stellen die alleen maar positief nieuws gaat brengen. Novum wil hiermee de kranten een optimistischer smoel geven. Robbert Zoon, die vorig jaar nog de eerste 'Goed Nieuwsdag' organiseerde, gaat deze 'goed nieuws redactie' voor Novum opzetten.

De 'goed nieuws redactie' gaat aan de slag met berichten die de media nu niet halen zoals: "Spanje geeft apen mensenrechten". Daarnaast krijgen onderwerpen waar nu al over wordt bericht een positievere insteek.

Zomer is goed voor bol.com

Volgens bol.com kijkt ruim 65 procent van de Nederlanders in de zomer minder televisie. 42 Procent van de ondervraagden leest meer boeken in de zomer, bijna een vijfde deel sport meer. Dat concludeert bol.com in haar Zomertijd Onderzoek. Vooral de verschuiving van de aandacht van TV naar boeken is voor bol.com van belang.

Naast meer lezen en sporten, gaan mensen er vaker op uit met de kinderen en 30 procent eet vaker buiten de deur. Ook vrienden krijgen zomers meer aandacht. Als Nederlanders in de zomer dan toch televisie kijken, willen ze vooral zelf bepalen wat ze kijken. Ook dat is natuurlijk interessant voor bol.com; de online winkel ziet in de verkoopcijfers een significante stijging terug van de tv-series op dvd die zomers niet worden uitgezonden.