maandag 20 april 2009

Journalistenduo Volkskrant wint prijs

Volkskrant-verslaggevers Merijn Rengers en John Schoorl hebben vrijdag de Citi Journalistic Excellence Award gewonnen voor hun seie artikelen 'Rupsje Nooitgenoeg' over de vastgoedfraude. Hun prijs bestaat uit een twee weken durend seminar aan de Columbia University in New York en een geldprijs.

De prijs werd ruim 20 jaar geleden door Citi, de moedermaatschappij van Citibank, in het leven geroepen in Latijns-Amerika. De jury heeft met name gelet op orginaliteit, de analyse, gebruik van onderzoek en/of interviews en de impact van de artikelen.

TROS schrapt Te Land, Ter Zee en in de Lucht

Een van de bekendste en langstlopende programma's op de Nederlandse televisie, Te Land, ter Zee en in de Lucht, wordt deze zomer niet meer uitgezonden. De zelfgemaakte auto's, boten, vliegtuigen en andere vervoersmiddelen zijn inmiddels een begrip op de familiezender die het programma al sinds '71 uitgezonden heeft. In tegenstelling tot Gein op 't Plein, Tobbedansen, Hoog en Droog of Fiets 'm d'r in, gaat de TROS wel door met de Muziekfeesten op het Plein.