woensdag 3 juni 2009

Draait de TV gewoon door in de zomer?

Sinds deze week is De Wereld Draait Door met zomerstop. Het populaire VARA-programma wordt nu vervangen door De Zomer Draait Door. De eerste aflevering van afgelopen dinsdagavond is echter teleurstellend van start gegaan. Er keken 379.000 kijkers, terwijl Matthijs van Nieuwkerk afgelopen vrijdagavond nog 721.000 kijkers trok met de laatste aflevering van De Wereld Draait Door. De Zomer Draait Door wordt gepresenteerd door Froukje Jansen en Art Rooijakkers afgewisseld met Waldemar Torenstra. Overigens wordt DZDD van 27 juli tot en met 28 augustus weer vervangen door On Air, een talkshow van de NCRV die gepresenteerd wordt door Harm Edens.

Veel programma's hebben te maken met een zomerstop. Het programma Pauw & Witteman wordt al enkele weken vervangen door Knevel & van de Brink, Buitenhof gaat over 2 weken met zomerstop en Tros Radar is inmiddels al even met vakantie. Editie NL en RTL Boulevard gaan niet met zomerstop, hetzelfde geldt voor SBS 6 Hart van Nederland en Shownieuws.

Een-op-een met de Dalai Lama

Veel aandacht in de Nederlandse media oor het bezoekje van de Dalai Lama aan Nederland. Onze minister-president wil hem niet ontvangen, terwijl zijn Deense collega Rasmussen de Dalai Lama wel heeft ontvangen, ondanks drieging van China.

Het IKON-programma van Paul Rosenmöller Spraakmakende Zaken had afgelopen maandag een interview met de spirituele leider van het Tibetaanse Boeddhisme. Het interview van Rosenmöller scoorde 335.000 kijkers. Op RTL 4 heeft Rick Nieman a.s. donderdag een één-op-één interview met de Dalai Lama en bij Nova Collega on Tour is de Dalai Lama vanavond ook van harte welkom.

De 10/90 regel van Twitter

Harvard Business Publishing heeft een interessant onderzoek gepubliceerd waarin ze 300.000 Twittergebruikers hebben gevolgd gedurende een maand. De resultaten van dit onderzoek zijn interessant. Mannen hebben 15% meer "followers" dan vrouwen en de gemiddelde man volgt vaker een andere man dan een vrouw. Het meest opvallende is dat 10% van de twitteraars zo'n 90% van de tweets produceert. Dit is een uitzonderlijk hoog getal, op andere sociale netwerken is 10% verantwoordelijk voor 30% van de content.

De belangrijkste resultaten van het onderzoek zijn te vinden op de blog van HBP.

Radiozender 100% NL lanceert magazine

Vanaf 16 juni ligt het nieuwe magazine van de Nederlandse radiozender 100% NL in de winkel. 100% NL Magazine verschijnt 10 keer per jaar en zal onderwerpen bevatten zoals mode, beauty, reizen, verhalen en reportages. In de eerste editie wordt onder meer aandacht besteed aan Jantje Smit en Daphne Dekkers.