donderdag 28 augustus 2008

Progressieve debat-website van de VARA

De VARA start in januari met een ‘progressieve debat-website’ onder redactie van Francisco van Jole. Keur zegt daarover ook besprekingen te hebben gevoerd met Emile Fallaux, tot voor kort hoofdredacteur van Vrij Nederland. Keur: “Het is jammer dat op internet het politieke en maatschappelijke debat gemonopoliseerd wordt door rechtsige sites als GeenStijl. Wij willen daar graag een aanvulling op bieden, waar onfatsoenlijke bijdragen streng gemodereerd worden.” Saillant detail is de allerminst goede relatie tussen GeenStijl en Francisco van Jole.

Pauw & Witteman in Afghanistan

Het nieuwe seizoen van Pauw & Witteman opent op 8 september met een special op locatie. Paul Witteman en Jeroen Pauw vertrekken namelijk naar Afghanistan om een aflevering van hun talkshow aldaar te presenteren. Het is ook denkbaar dat er meer dan één programma in Uruzgan gemaakt wordt. Voor de verslaggeving uit Uruzgan werkt Pauw & Witteman samen met de onafhankelijk opererende journalist Arnold Karskens. Die zal door hem samengestelde reportages aanleveren. Maar Karskens komt niet aan tafel zitten in Kamp Holland, omdat hij weigert te voldoen aan de voorwaarden die Defensie stelt om de legerbasis te mogen betreden.

Het idee voor een programma in Uruzgan ontstond toen vorig seizoen een aantal uit Afghanistan teruggekeerde militairen te gast waren. Die daagden de presentatoren uit om zelf eens te komen kijken.