dinsdag 13 januari 2009

Nu.nl komt met Nu.tv

Ilse Media heeft gisteren de nieuwszender Nu.tv gepresenteerd. De programmering bestaat uit korte nieuwsbulletins die iedere twee uur worden ververst. Tussen de bulletins door worden langere items getoond die meer achtergrond over de onderwerpen bieden.

Het kanaal is vooralsnog alleen beschikbaar via mobiele digitale televisie van KPN. Het plan is om Nu.tv ook via de website te lanceren. Later dit jaar gaat het kanaal ook uitzenden via andere telefoonaanbieders, de kabel en zal het te zien zijn op schermen in openbare ruimtes.

Brinkman leidt commissie innovatie media

Elco Brinkman - voormalig cultuurminister - wordt voorzitter van de adviescommissie over innovatiemogelijkheden bij de gedrukte pers. De Tijdelijke Commissie Innovatie en Toekomst Pers gaat onderzoeken hoe innovatie binnen de sector kan worden gestimuleerd en gefinancieerd. Vorige week meldden we nog op deze blog dat het grootste deel van de marketing- en mediaprofessionals vindt dat hun bedrijf in 2008 meer had moeten experimenteren op het gebied van marketing, communicatie en mediagebruik.

De commissie brengt ook de toekomst van de krantensector in beeld, die kampt met dalende oplagen en teruglopende advertentie-inkomsten. De commissie bestaat naast Elco Brinkman uit: Inge Brakman van het Commissariaat voor de Media, hoofdredacteur Bart Brouwers van Sp!ts, Paul Molenaar van Ilse Media, hoofdredacteur Rimmer Mulder van de Leeuwarder Courant, VPRO-directeur Peter Schrurs en journalist Yvonne Zonderop.