donderdag 19 februari 2009

Autoblad GTO uit de schappen

Sanoma Men’s Magazines stopt met het uitgeven van het autoblad GTO. Het laaste nummer verschijnt op 26 maart. Het blad had volgens uitgever Eric Ariëns geen probleem op de lezersmarkt, “maar de advertentiemarkt bleef achter”. De redactie, voor het grootste deel dezelfde groep die AutoWeek maakt, bestaat uit 22 vaste medewerkers.

In 2003 werd GTO geïntroduceerd als kwartaalblad. Na de succesvolle introductie werd in 2004 besloten het blad tweemaandelijks uit te geven. Het tijdschrift heeft meer dan 10.000 abonnees. De betaalde kernoplage HOI van het derde kwartaal 2008 was 29.188 exemplaren. Er zijn in totaal 35 nummers verschenen. Het aprilnummer, nummer 36, wordt de laatste.

Nieuwe regione TV-zender in Rotterdam

Regio Rotterdam krijgt er een televisiezender bij. Op het kanaal waar voorheen RNN 7 uitzond begint deze maand een ‘laagdrempelige, informatieve zender’ met een regionale invalshoek. “We beginnen bescheiden, met een eenvoudig basisprogramma”, zegt Albert Jan Struijk, mede-oprichter van het nieuwe station. Ondanks geruchten zegt Leo Houkamp, de man achter voorganger RNN 7, dat hij niets met de nieuwe zender heeft te maken.