woensdag 25 februari 2009

Mogelijke overname Metro

Investment AB Kinnevik, de grootste aandeelhouder van Metro International, is door een nog onbekende partij benaderd om het krantenbedrijf te verkopen. Dat maakte Metro International maandag bekend.

Dinsdag de 24e was er een aandeelhoudersvergadering waarin de directie de aandeelhouders toestemming heeft gevraagd om nieuwe financieringen te zoeken middels het uitgeven van nieuwe aandelencertificaten aan de bestaande aandeelhouders. Dat moet 67 miljoen opleveren.

Door de mogelijke overname zal de directie misschien geen gebruik maken van deze nieuwe financiering. Toch hoopt de directie op toestemming van de aandeelhouders.

Ook Peter Jan Rens wil omroep starten

Ook Peter Jan Rens wil een nieuwe oproep oprichten. Dat kondigde hij dinsdag 24 februari aan in het radio programma 'Lunch' op Radio 1. Hiermee wil hij zich met name richten op mensen met een beperkingen, omdat zij volgens hem nu buiten de boot vallen. Via een aantal grote zorgverleners wil Rens dan ook aan voldoende leden komen om toegelaten te worden. Het doel is om op 1 april 50.000 leden te hebben.

Inmiddels is hij bezig met twee studio's, één in Amsterdam en één in Amersfoort. Daar worden de programma's gemaakt door onder meer mensen met een beperking, bijgestaan door professionals. Tevens wil Rens ook zijn Meneer Kaktus Show weer terug op tv brengen. Een hoop in de planning dus.