woensdag 19 november 2008

Einde in zicht voor Gala

Gala, een uitgave van G+J Nederland, houdt op te bestaan. Het personeel is vandaag geinformeerd. Gala kwam najaar vorig jaar op de markt.

Het wekelijkse magazine over sterren, mode en lifestyle moest de strijd aanbinden met tegenhanger Grazia. Dat tijdschrift, een uitgave van Sanoma Uitgevers, verscheen in augustus vorig jaar voor het eerst. Recent werden ook Best Life, Carp en Elle Girl gestaakt.

NRC Focus

NRC lanceert aanstaande zaterdag het eerste nummer van NRC Focus, een nieuw kwartaalblad over 'economie, strategie en leiderschap'. Het is geen nieuwe bijlage, maar een zelfstandig tijdschrift, ‘gericht op beslissers in het bedrijfsleven en de (semi)publieke sector’. Het blad is thematisch, het eerste thema is ‘Arbeid’.

Elk nummer kent vaste elementen: een interview met een toonaangevende beslisser, een essay, een actuele analyse, een case study en enkele korte rubrieken en columns. Focus gaat 132 pagina’s dik worden, wordt gemaakt door de redactie van NRC; de artikelen in Focus verschijnen niet in de krant.