dinsdag 30 september 2008

'Tot de dood ons scheidt'

Het is al bekend dat mensen graag hun leven aan de wereld willen etaleren. En omdat meestal het eind van je leven eindigt bij de dood, is er nu ook een glossy voor 'de laatste dagen'. Het tijdschrift ToBe komt 2 keer per jaar uit en bevat een oplage van 250.000. Met diepgaande achtergrond artikelen over weduwenaarschap, reportages over de beste begrafenis outfits en een rubriek genaamd 'Flirten met de dood', moet het leven naar het hiernamaals bespreekbaarder worden.
ToBe verschijnt 8 oktober.

Tijd voor een nieuwe omroep

Blijkbaar is het de tijd voor nieuwe (publieke omroepen). Zenit is een nieuwe omroep voor moslims, Gordon wil al een omroep voor homo’s oprichten en ook BNN is druk met werven voor hun (al bestaande) omroep. En als het aan de Amsterdamse initiatiefneemster Karen Soeters ligt komt er ook een dierenomroep met de naam: Piep.

Soeters hoopt voor 1 april aanstaande 50.000 leden te verzamelen om in aanmerking te komen voor toetreding van het publieke bestel. Het persbericht over dit voornemen meldt het volgende: "Piep stelt dieren centraal en wil zo in de media de balans tussen mens, dier, natuur en milieu gunstig beïnvloeden". De ledenwerfcampagne begint vandaag, zo meldt de Telegraaf.