maandag 23 februari 2009

Volkskrant wil meer tijd voor overname van PCM

De werknemers van de Volkskrant willen zich niet neerleggen bij een overname door de Belgische Persgroep. Ze hebben afgelopen vrijdag hun directie opdracht gegeven om uit te zoeken of de Volkskrant kan verzelfstandigen en of er geld is voor herfinanciering van de schulden. Ze zijn van mening dat ze te weinig informatie hebben gekregen om zich een oordeel te vormen over een mogelijke overname en vragen daarom dringend aan de raad van bestuur van PCM om geen onomkeerbare besluiten te nemen.

De uitgever kampt met een schuld van 120 miljoen euro en is dringend op zoek naar vers kapitaal om de schuld te verlagen. Naast de Belgische Persgroep, hebben ook investeringsmaatschappij HAL en Weekblad Pers Groep belangstelling getoond voor PCM. Volgens de Volkskrant moet eerst goed onderzocht worden hoe groot de druk van de banken is voordat tot een overname wordt besloten en moet er een helder beeld gevormd kunnen worden over wat het bod van de Persgroep inhoudt.

De Volkskrant liet onlangs al weten niet langer met concurrent NRC Handelsblad in een bedrijf te willen zitten. De NRC gaf deze week aan weg te willen uit PCM als het in handen komt van de Persgroep. PCM en de Persgroep spreken al veel langer over een overname door de Belgen van het AD; daarover is echter nog steeds geen akkoord.