maandag 30 november 2009

Toekomst in huidige opzet publieke omroep

Minister Plasterk ziet toekomst in de huidige opzet van de publieke omroepen. Vandaag verdedigt Plasterk zijn visie op Hilversum. De publieke omroep groeit en bloeit volgens minister Plasterk. De publieke omroep heeft meer luisteraars en kijkers dan ooit en de ledeaantallen zouden erop wijzen dat Hilversum beter dan voorheen in de samenleving verankerd is. Hiernaast lijkt de komst van de nieuwe omroepen (POWNED en Wakker Nederland) aan te geven dat de publieke omroep zichzelf ook weet t vernieuwen.

Plassterk kijkt ook vooruit naar de huidige omroepconcessies die aflopen in 2016. Nieuwe omroepen toegang geven is aardig, maar vormen tegelijk een bedreiging als er te veel omroepen komen. Nieuwe media biedt nieuwe mogelijkheden en zo zijn er volgens Plasterk meer uitdagingen waar een antwoord op gevonden moet worden.

Volgens van Dam dient de minister nog uitgebreid aandacht te besteden aan de financiering op lange termijn van de omroepen. Ook moet er meer waarborgen komen voor de onafhankelijkheid. Van Dam: ,,De politiek doet alle benoemingen. Het lijkt of wij het prima geregeld hebben, maar eigenlijk hebben we geen enkele waarborg dat politici, als ze willen, invloed kunnen hebben op Hilversum".