dinsdag 22 september 2009

Breaking news: FEM houdt op te bestaan

Zakenblad FEM houdt per 1 januari 2010 op te bestaan. Uitgever Reed Business wil de stekker uit het blad en de website FEM.nl trekken. Dit is te lezen op hun eigen site.

Aanleiding voor het besluit zijn de fors gedaalde advertentie-inkomsten als gevolg van de kredietcrisis, waardoor de exploitatie volgens de uitgever binnen Reed Business niet langer rendabel is. In het tweede kwartaal dook FEM voor het eerst sinds jaren in de rode cijfers.

De redactie is vanmiddag door de directie van Reed Business ingelicht over het besluit, dat ter goedkeuring is voorgelegd aan de ondernemingsraad. Door de opheffing van FEM, zowel blad als website, zullen 23 banen worden geschrapt, waaronder 5 functies bij marketing en sales. Ook enkele tientallen freelancers verliezen hun inkomsten.

1 opmerking:

Danielle Burema zei

De redactieraad van het zakenblad FEM is teleurgesteld en verontwaardigd dat uitgever Reed Bussiness het blad per 1 januari 2010 uit de schappen wil halen. De raad eist dan ook dat een doorstart, “in welke vorm dan ook” wordt onderzocht.

http://www.medianed.com/2009/09/23/redactie-fem-eist-onderzoek-naar-doorstart/#more-10723