vrijdag 8 augustus 2008

Lowlands broeinest voor internetinitiatieven

Persoonlijk vind ik de website van Lowlands al een prachtig voorbeeld van hoe je gebruik moet maken van het medium internet. Op de site is een speciale plek voor de Llowlife community ingericht, terwijl Lowlands de Powlands al enige jaren het complete internet onveilig maakt. Zie dit filmpje op Youtube.

Verder heeft de Lowlands-bezoeker de mogelijkheid om gebruik te maken van de Lowlands Mobile Festival Guide, een waar Lowlands navigatiesysteem op je GSM, zodat je precies wanneer je waar moet zijn.

De VPRO heeft ook een reputatie op het gebied van internetinitiatieven en dat geldt zeker voor VPRO’s 3voor12. Op dit platform doen ze al regelmatig verslag van festivals (audio, video, foto’s en recensies), maar vlak voor Lowlands begint lanceert 3voor12 de LowLands Heatmap.

Bezoekers van het driedaagse evenement kunnen via sms een mobiele applicatie doorgeven wat op dat moment the place to be is. Met behulp van een hot-or-not rating (schaal 1 tot 11) ontstaat zo een heatmap van het hele festivalterrein, die andere bezoekers via hun mobieltje kunnen raadplegen.

Geen opmerkingen: